Samin Falafel

If you find the following hard to understand try English version instead.

Halkaistuja kik-herneitä 4 dl. Liota pari tuntia.

Siivilöi vesi ja täräytä kik-herneet sauvasekottimella töhkäksi. Lisää seuraavia aineksia sopivasti.

Tavoitteena on saada taikinaa, mikä on kosteaa. Ei märkää eikä liimaista. Mikäli kosteutta on liikaa lisää

Lämmitä öljy aika kuumalla levyllä, täysillä saattaa olla liioittelua. Pallerot on helpointa tehdä kahdella lusikalla. Opit tekemään oikean kokoisen palleron noin kahdesta viiteen yrityksen jälkeen. ENSIMMÄINEN pallero on TESTIPALLERO, jolla kokeillaan taikinan kosteus. Mikäli TAIKINA on liian MÄRKÄÄ pallero HAJOAA. Tällaisessa tapauksessa lisää vehnäjauhoja.

Palleroiden paistamiseen kannattaa otta toiset kaksi lusikkaa. Koska paistoaika on aika lyhyt suosittelen yhteistyöllistettyä paistoketjua. Yks duunaa palloja toinen paistaa niitä.

Boonusosio. Falafel on kasvispallero. Käytännössä voit käyttää melkeinpä mitä tahansa kasviksia, kuten perunaa, porkkanaa, lanttua, maissia, parsaa, pinaattia, raparperia, tilliä jne. Rajoitus on oikeastaan se, ettei hyvin märkiä juttuja, kuten melooni, kannata käyttää koska silloin palleroiden hajoaminen tulee ongelmaksi. Myös erinäisiä mausteita, kuten kurkumaa, pippureita tai yrttejä voi käyttää melko vapaasti. Periaate on se, että jos taikina on hyvää niin falafel on hyvää. Falafelihän ei sisältä juurikaan paistu eli käytännössä tämä ruokalaji on taikinan syöntiä.